

## Early Bird Educational Center 2024 – 2025 3K & Pre-K Full Day Schedule



(Schedule is based on 6 hours and 20 minutes / 380 minutes)

8:10 AM - 8:30 AM	20 minutes	Arrival/Handwashing/Greeting/ Breakfast
8:30 AM - 8:45 AM	15 Minutes	Morning Meeting / Circle Time / Large Group
8:45 AM -9:55 AM	70 Minutes	Centers
9:55 AM — 10:05 AM	10 Minutes	Toileting and Handwashing
10:05 AM – 10:55 AM	50 minutes	Gross motor play (remember to take a water break)
10:55 AM - 11:10 AM	15 minutes	Clean Up (Toileting and Handwashing) Read (while students are waiting to wash hands, read suggested text)
11:10 AM-11:30 AM	20 minutes	Lunchtime
11:30 AM - 11:40 AM	10 minutes	Toileting and Handwashing
11:40 AM - 12:40 PM	60 minutes	Quiet / Rest Time
12:40 PM – 12:50 PM	10 minutes	Large Group / Story time (behavior / social emotional texts can be read if needed)
12:50 PM – 2:00 PM	70 minutes	Center time (last 10 mins clean up, handwashing/toileting)
2:00 PM- 2:20 PM	20 minutes	Snack Time
2:20 PM -2:30 PM	5 minutes	Closing meeting / Large Group Recap Day / Give out Stickers / Goodbye Songs